ALGEMENE VERKOOPVOORWAARDEN
ARTIKEL 1: DEFINITIES
In deze Algemene voorwaarden hebben de onderstaande termen de volgende definities:
Belgische Indoor Wieler Academie VZW hierna BICA genoemd, met maatschappelijke zetel te Tubize, 1480, rue de la Falize n° 46, België, en geregistreerd onder het BCE nummer 0766291585.
De Belgische Indoor Cycling Academy VZW is erkend door het Fonds de sécurité d’existence CP 314 als opleidingsverstrekker onder het Paritair Comité 314, dat de sectoren kappers, schoonheidsverzorging en fitness omvat.
De kandidaat :
De natuurlijke of rechtspersoon die zich inschrijft voor een door BICA aangeboden training. Deze persoon streeft een professioneel of recreatief doel na, in dit geval een opleiding tot instructeur indoorcycling.
Overeenkomst: Een contract tussen BICA en de Kandidaat.
Training : Training, coaching, opfris- of vervolgcursussen, studies (thuis), studie- of themadagen, workshops, bijscholing of elke andere vorm van training die leidt tot de praktijk binnenshuis.
fietsen.
Deze training neemt twee vormen aan:
- E-Learning: afstandsonderwijs waarbij het cursusmateriaal rechtstreeks door de kandidaat kan worden gedownload na betaling van het cursusgeld.
- Face-to-face training: training gegeven in de fysieke aanwezigheid van de kandidaten met inachtneming van de door de overheid opgelegde gezondheidsvoorwaarden in een fitnesscentrum van een BICA-partner.
Cursusmateriaal : Trainingsmateriaal, instructief cursusmateriaal, documentatie, multimediaproducten of enig ander materiaal in welke vorm dan ook dat wordt gebruikt als onderdeel van de training tot gecertificeerd indoor cycling instructeur.
Website: de officiële website van de Belgische Indoor Cycling Academy vzw, gepubliceerd op https://indoorcyclingacademy.be
Minerval De kosten van de door BICA georganiseerde opleiding tot indoorcyclinginstructeur, inclusief cursusmateriaal, inschrijfgeld en examengeld.
ARTIKEL 2: TOEPASSINGSGEBIED
2.1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle offertes, aanbiedingen en diensten van BICA. Deze Algemene Voorwaarden maken tevens deel uit van alle met de Kandidaat aangegane overeenkomsten.
2.2. Er worden geen afwijkende voorwaarden toegepast zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van beide contractpartijen.
2.3. Als een bepaling van deze algemene voorwaarden om welke reden dan ook ongeldig is, blijven de overige voorwaarden van kracht en zullen de partijen onderling onderhandelen over een nieuwe bepaling die de inhoud van de oorspronkelijke bepaling zo dicht mogelijk benadert.
2.4. De Kandidaat verklaart dat hij/zij akkoord gaat met de algemene verkoopvoorwaarden en verplicht is deze te accepteren en te lezen voordat hij/zij de gevraagde vergoeding betaalt door het daarvoor bestemde vakje op de website aan te vinken en voordat hij/zij de Training betaalt.
ARTIKEL 3: VOLTOOIING VAN EEN CONTRACT
3.1. De Kandidaat gaat een Contract aan met BICA door zich in te schrijven voor een Training, door het inschrijfformulier in te vullen dat beschikbaar is op de Website.
3.2. Om je in te schrijven voor een cursus klik je op de knop “Boeken” op de website en de kandidaat valideert de inschrijving door op de knop “Toevoegen aan mandje” te klikken voor de gewenste cursus.
3.3. Het contract komt tot stand wanneer de Kandidaat het elektronisch invult en ondertekent:
– verplichte toestemming
– beeldrechten
– de RGPD-overeenkomst
3.4 Het contract krijgt zijn definitieve vorm zodra BICA de betaling van de Minerval door de aanvrager heeft bevestigd. De bevestiging dient ook als bewijs van inschrijving voor de cursus in kwestie.
3.5. Wanneer de bestelling elektronisch is geplaatst, stuurt BICA de Kandidaat een elektronische bevestiging van zijn/haar inschrijving. De Kandidaat kan zijn elektronische bestelling annuleren totdat deze door BICA is bevestigd, met uitzondering van E-Learning afstandsonderwijs.
3.6. Elk contract wordt afgesloten onder de opschortende voorwaarde van solvabiliteit van de kandidaat.
3.7. De Kandidaat heeft niet het recht om de rechten onder het contract over te dragen aan een derde partij.
ARTIKEL 4: IDENTIFICATIE
4.1. Le Kandidaat is verplicht tijdens trainingen en/of examens een geldig legitimatiebewijs bij zich te dragen en op verzoek van één of meer BICA trainers te tonen.
ARTIKEL 5: BETALING
5.1. Betaling voor de Minerval moet worden gedaan op het moment van registratie door de registratie te valideren via de knop “Bestellen”.
5.2. Behoudens schriftelijke toestemming van het BICA is de Aanvrager niet gerechtigd vermindering, inhouding of compensatie te vorderen, of zijn betalingsverplichtingen op te schorten. De transactiedatum die op de rekeningafschriften van BICA staat, wordt beschouwd als de datum van de feitelijke betaling.
5.3. BICA kan ook modulaire Opleidingen aanbieden, die bestaan uit modules of cursussen waarvoor BICA de Kandidaat een bepaalde periode geeft om ze te voltooien. De duur van de Training begint wanneer de Kandidaat zich inschrijft voor de eerste module. Als alle modules binnen de gestelde tijd met succes zijn afgerond, ontvangt de kandidaat het aanvullende modulaire diploma. Modulaire Opleidingen kunnen in termijnen worden betaald als BICA hiermee uitdrukkelijk heeft ingestemd. In dit geval moeten de aanbetaling en de eerste termijn worden betaald bij inschrijving. De volgende termijn moet precies een maand later worden betaald totdat de Minerval volledig is betaald. Als een kandidaat zich terugtrekt uit een afzonderlijke module, gelden dezelfde regels voor terugtrekking als voor een gewone cursus.
ARTIKEL 6: BETALINGSACHTERSTAND
6.1. Als de Aanvrager niet binnen de gestelde termijn aan zijn betalingsverplichtingen jegens BICA voldoet, wordt hij automatisch geacht een betalingsachterstand te hebben, zonder dat een ingebrekestelling nodig is. Zodra de vervaldatum is verstreken, stuurt BICA of zijn incassobureau de Kandidaat een betalingsherinnering en geeft de Kandidaat nog 14 dagen na ontvangst van de betalingsherinnering.
6.2. Vanaf het moment dat de Aanvrager geacht wordt een betalingsachterstand te hebben, of na het verstrijken van de termijn van 14 dagen voor de Aanvrager tot aan de dag van algehele voldoening, is over het verschuldigde bedrag van rechtswege een vertragingsrente verschuldigd van 1,5% per maand of gedeelte van een maand, ongeacht het recht van BICA om op grond van de wet volledige schadevergoeding te vorderen.
6.3. Eventuele gerechtelijke of buitengerechtelijke invorderingskosten komen voor rekening van de Gegadigde. Ze omvatten de kosten van beslagleggingen, faillissementsaanvragen, incassokosten, advocatenkosten, deurwaarderskosten en andere deskundigen die door BICA zijn ingeschakeld. Deze invorderingskosten zijn beperkt tot : 15% voor verschuldigde bedragen tot €2.500, met een minimum van €40. BICA mag afzien van de bedragen en percentages ten gunste van de Kandidaat.
6.4. BICA zal de rente en incassokosten opschorten terwijl een klacht of geschil in behandeling is.
ARTIKEL 7: PRIJZEN
7.1. Alle prijzen zijn inclusief btw. De prijzen van Trainingen kunnen van tijd tot tijd worden gewijzigd.
7.2. Als er een prijswijziging optreedt na de definitieve sluiting van het contract, heeft dit geen invloed op de overeengekomen en reeds door de aanvrager betaalde prijs.
7.3. Eventuele kortingen kunnen niet worden gecombineerd. Er moet altijd rekening mee worden gehouden op het moment van registratie. Het is daarom onmogelijk om hen te vergoeden.
7.4. BICA is een vereniging zonder winstoogmerk en is vrijgesteld van btw.
ARTIKEL 8: ANNULEREN EN WIJZIGEN VAN EEN CURSUS
8.1. Geen enkel contract dat wordt afgesloten in het kader van E-Learning afstandsonderwijs kan worden geannuleerd zodra de prijs van de cursus is betaald. Zodra de E-Training gevalideerd is, wordt de trainingssyllabus onmiddellijk via de computer aan de kandidaat geleverd.
8.2. Kandidaten blijven te allen tijde verantwoordelijk voor het nakomen van hun verplichtingen om de Minerval en andere vergoedingen te betalen, zelfs als ze bij hun inschrijving hebben aangegeven dat deze door hun werkgever zouden worden betaald.
8.3 Voor face-to-face trainingen heeft de kandidaat een herroepingsrecht van 14 kalenderdagen vanaf het sluiten van de bestelling. Binnen deze termijn moet de kandidaat BICA schriftelijk (e-mail) laten weten dat hij/zij van de aankoop af wil en niet meer aan de gekozen cursus wil deelnemen. Terugbetaling van het cursusgeld vindt uitsluitend plaats op de bankrekening waarmee de cursus is betaald.
De kandidaat heeft recht op een gratis terugbetaling van wat hij of zij heeft betaald. BICA vergoedt deze zo snel mogelijk en in ieder geval binnen 14 dagen na annulering.
8.4. Na de periode van 14 dagen is de enige mogelijkheid tot vergoeding het voorleggen van een medisch certificaat (C.M.) waaruit blijkt dat de cursus niet kan worden gevolgd.
De kosten van de training worden echter als volgt vergoed:
- 100% als de C.M. minimaal 1 maand voor de datum van de training wordt verzonden.
- 75% als de C.M. drie weken voor de datum van de training wordt verzonden.
- 50% als de C.M. twee weken voor de trainingsdatum wordt verzonden.
- 25% als de C.M. een week voor de datum van de training wordt verzonden.
8.5. Als de kandidaat niet voldoet aan de voorwaarden van artikel 8.3 of 8.4.a), kan de kandidaat schriftelijk verzoeken om in aanmerking te komen voor :
– van de cursus e-learning op afstand zonder aanspraak te maken op terugbetaling van het verschil in vergoeding tussen de cursus in levenden lijve en de cursus e-learning op afstand.
– uitstel van de cursus tot de eerst mogelijke trainingsdatum, zelfs als deze nog niet is vastgesteld op het moment van de aanvraag.
ARTIKEL 9: EINDE VAN DE CURSUS
9.1. Als de Kandidaat stopt met het volgen van de cursus voor het einde van de Trainingsperiode of als hij/zij niet meer deelneemt, om welke reden dan ook, inclusief medische redenen, zal hij/zij geen aanspraak kunnen maken op volledige of zelfs gedeeltelijke terugbetaling van de Minerval. De kandidaat wordt automatisch ingeschreven voor de eerstvolgende face-to-face cursus, zelfs als de datum van die cursus nog niet bekend is. BICA zal de Kandidaat informeren over de datum van deze face-to-face training.
ARTIKEL 10: NALEVING
10.1. De Training moet in overeenstemming zijn met het Contract en deskundig worden uitgevoerd met gebruik van de juiste faciliteiten en infrastructuren.
10.2. Het geleverde Cursusmateriaal moet voldoen aan het Contract en alle specifieke kenmerken hebben die nodig zijn voor normaal gebruik in alle omstandigheden, evenals voor speciaal gebruik, tenzij anders overeengekomen.
ARTIKEL 11: INTELLECTUELE EIGENDOMSRECHTEN
11.1. De Kandidaat is niet gemachtigd om enige aanduiding op de geleverde producten betreffende auteursrechten, handelsmerken, handelsnamen, patenten en andere intellectuele rechten te verwijderen of te wijzigen.
11.2. BICA (en/of haar Trainers) behoudt het auteursrecht en alle intellectuele eigendomsrechten op de ingediende offertes en aanbiedingen, geleverde projecten, Cursusmateriaal, examens, illustraties, etc.
11.3. De rechten op de in de vorige alinea bedoelde gegevens blijven eigendom van BICA, ook als de Gegadigde voor de vervaardiging ervan kosten heeft moeten maken. Deze gegevens mogen niet gekopieerd, gebruikt of aan derden gepresenteerd worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van BICA. Bij overtreding van deze bepaling is de Gegadigde een boete van € 25.000 per overtreding verschuldigd, ongeacht het recht van BICA om volledige schadevergoeding te vorderen.
ARTIKEL 12: VRIJSTELLING
12.1. De Aanvrager vrijwaart BICA voor alle kosten en schade die BICA kan lijden als gevolg van een vordering die door een derde tegen BICA wordt ingesteld wegens enige reden waarvoor aansprakelijkheid jegens de Aanvrager in deze algemene voorwaarden is uitgesloten.
12.2. Mocht BICA om deze reden door derden worden aangevallen, dan is de Gegadigde verplicht om alles te doen wat van hem verwacht mag worden om BICA onmiddellijk bij te staan in een eventuele gerechtelijke of buitengerechtelijke procedure. Indien de Gegadigde nalaat passende maatregelen te nemen, is BICA gerechtigd deze zelf te nemen, zonder ingebrekestelling van de Gegadigde. Alle kosten en schade die hierdoor voor BICA of derden ontstaan, komen geheel voor rekening en risico van de Kandidaat.
ARTIKEL 13. CONTRACTBREUK
13.1. Als een van de partijen een verplichting uit hoofde van het contract niet nakomt, kan de andere partij de nakoming van haar eigen verplichtingen opschorten. Bij gedeeltelijke of onvolledige niet-naleving is opschorting alleen toegestaan als de overtreding dit rechtvaardigt.
13.2. BICA heeft een retentierecht indien de Aanvrager een opeisbare verplichting niet nakomt, tenzij de tekortkoming een dergelijke retentie niet rechtvaardigt.
ARTIKEL 14: AANSPRAKELIJKHEID
14.1. BICA is alleen aansprakelijk voor directe schade veroorzaakt door grove nalatigheid of opzettelijk wangedrag van BICA – hetgeen door de Aanvrager moet worden aangetoond – bij de uitvoering van zijn verplichtingen uit hoofde van de tussen de partijen gesloten Overeenkomst.
14.2. BICA is op geen enkele wijze aansprakelijk voor de gevolgen van onjuiste gegevens verstrekt door of namens de Kandidaat. BICA is ook niet verantwoordelijk voor het slagen of falen van een kandidaat in een examen.
14.3. BICA is niet verantwoordelijk als een Kandidaat de veiligheidsinstructies niet opvolgt.
14.4. In alle gevallen is de aansprakelijkheid van BICA beperkt tot de door de Kandidaat betaalde Minerval.
14.5. BICA is niet verantwoordelijk voor de juistheid van de inhoud van de door de Kandidaat ingevulde en ondertekende verklaring op erewoord betreffende zijn/haar lichamelijke gezondheid bij aanvang van de klassikale Training.
ARTIKEL 15: OVERMACHT
15.1. Indien BICA door tijdelijke of blijvende overmacht, al dan niet voorzienbaar, verhinderd is de Overeenkomst of de voortzetting van de Overeenkomst met betrekking tot een Opleiding uit te voeren, heeft BICA het recht, zonder enige verplichting, de Kandidaat opnieuw in te plannen voor de eerstvolgende en dichtstbijzijnde Opleiding.
15.2. Onder overmacht wordt verstaan alle omstandigheden waarin BICA tijdelijk of blijvend niet in staat is haar verplichtingen na te komen, waaronder, maar niet beperkt tot: (ook tijdelijke) onbeschikbaarheid van een Trainer door ziekte en/of andere belemmeringen, brand, stakingen, oproer, oorlog, maatregelen van overheidswege, tekortschieten van toeleveranciers, transportproblemen, natuurrampen, storingen of uitval in het bedrijf van BICA, stroomstoringen, alsmede alle omstandigheden waaronder redelijkerwijs niet van BICA kan worden verlangd dat zij haar verplichtingen jegens de Gegadigde (blijft) nakomen.
ARTIKEL 16: ONTBINDING
16.1. Het contract eindigt automatisch aan het einde van de studie- of opleidingsperiode, ongeacht het resultaat van de opleiding, zoals vermeld in het inschrijvingsformulier. De wederzijdse rechten en plichten houden op te bestaan wanneer dit contract wordt beëindigd, met uitzondering van de rechten met betrekking tot toestemming.
ARTIKEL 17: PERSOONSGEGEVENS EN DISCRETIEPLICHT
17.1. In overeenstemming met de wet op de bescherming van de persoonlijke levenssfeer zorgt BICA ervoor dat alle gegevens die door de kandidaat worden verstrekt, in zijn geautomatiseerde administratieve systeem worden geregistreerd. Deze gegevens worden intern verwerkt en gebruikt voor klanten- en bedrijfsbeheer, bijvoorbeeld om de Trainers in staat te stellen ondersteuning te bieden en om cursusmateriaal en gerelateerde informatie te versturen. BICA zal deze gegevens niet aan derden verstrekken zonder de uitdrukkelijke toestemming van de Aanvrager.
17.2. Beide partijen zijn verplicht tot geheimhouding van alle vertrouwelijke informatie die zij in verband met dit Contract van elkaar of uit andere bron hebben verkregen. Informatie wordt als vertrouwelijk beschouwd als een van de partijen deze als zodanig aanmerkt of als dit voortvloeit uit de aard van de informatie.
17.3. Informatie verstrekt door Kandidaten wordt door BICA, haar personeel en/of personen die voor haar werken als vertrouwelijk beschouwd. BICA voldoet aan de huidige wetgeving op het gebied van privacy.
ARTIKEL 18: VRAGEN EN KLACHTEN
18.1. BICA zal vragen van administratieve aard of met betrekking tot de inhoud van de Training binnen 20 werkdagen na ontvangst beantwoorden. Brieven waarin om een langere verwerkingstijd wordt gevraagd, worden per omgaande beantwoord met een ontvangstbevestiging en een indicatie van een termijn waarna de Aanvrager een meer gedetailleerd antwoord kan verwachten.
18.2. Klachten over de uitvoering van de Overeenkomst moeten altijd tijdig, duidelijk en volledig bij BICA worden ingediend, nadat de Aanvrager de tekortkomingen heeft geconstateerd of heeft kunnen constateren. Een klacht die binnen twee maanden wordt ingediend, wordt altijd geacht binnen de termijn te zijn. Als een klacht na de deadline wordt ingediend, kunnen de rechten van de Kandidaat komen te vervallen.
18.3. Als een claim niet in onderling overleg kan worden opgelost, zal het resulterende geschil worden onderworpen aan de geschillenbeslechtingsprocedure zoals beschreven in Artikel 21.
ARTIKEL 19: TOEPASSELIJK RECHT/BEVOEGDE RECHTBANK
19.1. Op dit contract is Belgisch recht van toepassing.
19.2. Alle geschillen die voortvloeien uit of verband houden met een overeenkomst worden in eerste instantie uitsluitend voorgelegd aan de bevoegde rechter van het arrondissement Brabant-Wallon.
ARTIKEL 20: WIJZIGINGEN
20.1. BICA heeft het recht haar Algemene Voorwaarden te wijzigen. Wijzigingen worden gecommuniceerd via een wereldwijde publicatie op de BICA website.
20.2. Voor de interpretatie ervan heeft de Franse versie van deze algemene voorwaarden altijd voorrang op elke andere vertaling.
ARTIKEL 21. AFHANDELING VAN GESCHILLEN
21.1. Het contract wordt beheerst door Belgisch recht, tenzij het bindend recht van een ander land van toepassing is.
21.2. Alle geschillen die met BICA ontstaan in verband met de nakoming of uitvoering van overeenkomsten met betrekking tot door BICA geleverde of te leveren diensten en goederen, kunnen zowel door de Aanvrager als door BICA worden voorgelegd aan de Consumentenbemiddelingsdienst via de website : https://mediationconsommateur.be
21.3. Wanneer de Aanvrager een geschil voorlegt aan de Consumentenbemiddelingsdienst, is BICA verplicht om deze keuze te respecteren.
21.4. De Consumentenbemiddelingsdienst zal zijn beslissing nemen met inachtneming van de bepalingen van het geldende reglement. De beslissing neemt de vorm aan van een advies dat bindend is voor de partijen.